Home Uscator fructe
Uscator fructe
Uscator fructe PDF Imprimare Email
Uscator fructe
Scris de irina86   
Miercuri, 13 Aprilie 2011 13:51
Uscarea si deshidratarea fructelor si alimentelor este o practica din antichitate utilizata pentru pastrarea fructelor, legumelor si proteinelor animale dupa recoltare. Uscatorul sau deshidratorul de fructe este un dispozitiv care indeparteaza umezeala din alimente pentru a ajuta la conservarea acestora.

Uscatorul de fructe si alte alimente utilizeaza caldura si aerul pentru a reduce continutul de apa din alimente. Continutul de apa al produselor alimentare este de obicei foarte ridicat, de obicei de la 80% la 95% pentru diferite fructe si legume si de la 50% la 75% pentru diferite tipuri de carne.

Eliminarea umiditatii din alimente opreste dezvoltarea diverselor bacterii. . Mai mult, uscarea fructelor si a altor alimente reduce semnificativ greutatea lor. Astfel, uscatorul de fructe si alte alimente este utilizat pentru a pastra si extinde perioada de valabilitate a diferitelor produse alimentare.


Dispozitivele pentru uscarea fructelor necesita caldura si utilizeaza surse de energie, cum ar fi energia solara sau electrica. Acestea variaza in forma de proiecte de deshidratare la scara larga de la DIY(do it yourself- artizanat) sau comercializarea aparatelor vandute pentru uz casnic.
Partile partile de baza a unui uscator de fructe comercial sunt in general un element de incalzire, un ventilator, fante de aer pentru a permite circulatia aerului si tavi pentru alimente.

Elementul de incalzire a uscatorului de fructe, ventilatoarele si gurile de aerisire functioneaza simultan pentru a elimina umezeala din alimente. Elementul de incalzire al uscatorului de fructe incalzeste alimentele, lucru ce elibereaza umiditatea din interiorul acestora. Ventilatorul apoi sufla aer cald, umed din aparat prin orificiile de ventilatie. Acest proces continua pentru cateva ore, pana cand produsele alimentare sunt uscate si ajung la un continut de apa in mod substantial mai mic, de obicei de la cincisprezece la douazeci la suta sau mai putin.
 


Sondaje

Este practic uscatorul de rufe?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com