Home Uscator de rufe
Uscator de rufe
Uscator de rufe PDF Imprimare Email
Uscator de rufe
Scris de irina86   
Miercuri, 13 Aprilie 2011 13:50
Uscatorul de rufe este un aparat de uz casnic care este utilizat pentru a elimina umezeala din imbracaminte si alte produse textile, in general, la scurt timp dupa ce au fost curatate in masina de spalat.

Cele mai multe uscatoare de rufe constau dintr-un tambur rotativ, prin care aerul incalzit circula pentru a se evapora umezeala din haine. Tamburul uscatorului de rufe este este rotit pentru a mentine spatiul intre articolele de imbracaminte.

Utilizarea acestor masini poate provoca micsorarea hainelor, hainele pot deveni mai putin moi (ca urmare a pierderii fibrelor scurte si moi si a scamelor)si isi pot pierde culorile. Din aceste motive, precum si preocuparile legate de mediu, multe persoane utilizeaza metode in aer liber, cum ar fi o linie de haine si uscator de rufe pliant, din metal.

Uscatoarele de rufe traditionale trag in mod continuu aerul inconjurator, uscandu-l inainte de a-l introduce in tambur. Aerul cald si umed rezultat este ventilat afara pentru a face loc aerului uscat necesar procesului de uscare. Acest tip de ucator de rufe nu face nici un efort pentru a recicla caldura folosita, din acest motiv este considerat daunator mediului. Cu toate acestea, acest design este simplu si de incredere, ieftin si deci utilizat la scara larga.

Metode improvizate folosesc si salveaza aceasta caldura eliberata de uscatorul de rufe pentru incalzirea domiciliului prin folosirea unor cutii speciale montate pe aerisirea tamburului, aceasta metoda va creste umiditatea din locuinta. Folosirea acestei metode de incalzire a locuintei prin aerisirea de la uscatorul de rufe va creste umiditate in locuinta si din aceasta cauza se vor dezvolta mai mult ca sigur mucegaiul si bacterii in interiorul casei.

Ventilarea interioara poate fi impotriva reglementarile locale. Uscatoare de rufe care functioneaza pe gaz trebuie sa fie ventilate in aer liber, deoarece produsele de ardere sunt ventilate impreuna cu aerul umed. Codurile din domeniul constructiilor si instructiunile producatorilor de uscatoare de rufe recomanda ca uscatoare de rufe sa se aeriseasca in aer liber.


 


Sondaje

Este practic uscatorul de rufe?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com